Regio Noord-Brabant & Zeeland

Informatie:
Mia Swanenberg, tel.: 0168 - 45 24 51
Inge Leijtens, tel.: 06 - 42 20 76 36
email: noordbrabant.zeeland@teckelclub.nl 

Plaats van samenkomst:
Het Dorpshuis "Het Kompas",
Bovenstraat 18,
4741 AV Hoeven.
Tel.: 0165 - 31 28 12

Aanvang bijeenkomsten: 14.00 uur (tenzij anders vermeld)

Ringtraining: U kunt zich hiervoor aanmelden bij Mia Swanenberg.

 

Agenda Regio Noord-Brabant & Zeeland 2017
Noteer onderstaande regiomiddagen alvast in uw agenda.

 

Zondag 25 juni - Teckelrennen in Klundert

Zoals ieder jaar sluiten we ook dit seizoen af met het teckelrennen! Eigenlijk heeft het weinig uitleg nodig. Ben je in voor een sportieve en gezellige middag, een middag die bol staat van typischer teckelcapriolen, dan is het teckelrennen echt de moeite waard. Teckelrennen lijkt heel simpel: Tijdens het teckelrennen zijn er twee banen.
Aan het begin van deze baan staat de teckel met een begeleider. Aan het einde van de baan staat een andere begeleider die de teckel ‘opvangt’ na de race. Bij Teckelrennen gebruiken wij voortaan een fluitje, in plaats van een startschot, bij de start.
Omdat veel hondjes bang zijn voor het harde geluid. In praktijk echter zien we de tweede begeleider vaak de grappigste fratsen uithalen om ‘zijn’ teckel het eerste over de finish te krijgen. Dit gaat van lokroepen, fluitjes tot speelgoed en lekkernijen. Dit alles lijkt al heel erg grappig, maar zoals altijd is de hoofdrol weggelegd voor de teckels. Want ondanks een roepende, springende begeleider doet de teckel wat hij zelf wil. Wij kunnen u verklappen dat dat meestal niet de kortste weg naar de tweede begeleider is J. Terrein open 12:30 uur, we beginnen om 13:30 uur. Adres: Niervaertweg 3, Klundert. De auto kunt u niet op het terrein parkeren, wel aan de overkant van de weg!!!
Overige informatie wordt nog op/in de website en facebook opgenomen.

Juli en Augustus - Zomerstop

Zondag 10 september- Trimmiddag en speeltjes maken

Een heel veelzijdige middag waar u alle vragen kwijt kunt over het trimmen van de teckel. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de vacht van uw hond. Er worden ook fleece speeltjes gemaakt voor de hond.
Wist u dat je met beperkte middelen heel leuke hondenspeeltjes kunt maken? Het wordt allemaal gedemonstreerd, maar natuurlijk kunt u ook hier zelf mee aan de slag. De middag begint om 14:00 uur (zaal open om 13:30 uur) en wordt gehouden in 't Kompas, Bovenstraat 18, 4741 AV Hoeven.