Kampioenschapclubmatch 25 mei 2017

KEURMEESTERWISSELING
Vanwege gezondheidsredenen heeft mevr. E. Weijenborg helaas moeten afzeggen voor de keuring tijdens de Kampioenschapsclubmatch op 25 mei aanstaande. Wij zijn enorm verheugd dat wij in
mevr. T. Urek uit Slovenie een uitstekende vervangster hebben gevonden. 
Zij zal de keuringen van de Dwerg Ruwharen en de Kaninchen Ruwharen voor haar rekening nemen.

Inschrijving gesloten.

Voor alle teckelfanaten is het Olympic Sport- en Evenementencentrum in Wijchen op donderdag, 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) dé plek om een mooie dag door te brengen! Net als voorgaande jaren vindt op die dag de Kampioenschapsclubmatch van de teckelclub plaats. Schrijf uw eigen kampioen(en) daarom snel in en geniet van de gezellige drukte die op deze dag altijd heerst. Want zeg nou zelf, het is toch prachtig om bijna 300 teckels in alle soorten en maten bij elkaar te zien ?

Voor de beginnende fanatiekelingen onder ons, die nog niet van de hoed en de rand weten: een Kampioenschapsclubmatch is een clubmatch georganiseerd door een erkende rasvereniging, waar uitsluitend honden van één ras (in dit geval: teckels) komen. Aangezien het een officieel evenement is, krijgt elke hond een keurverslag en een kwalificatie van een erkende raskeurmeester. Bovendien wordt aan elke Best Of  Breed (Beste van het Ras) bij elke variëteit de titel Clubwinnaar 2017 (CW’17) toegekend.

Dit jaar hebben we de volgende keurmeesters uitgenodigd: 

Alle dashond Korthaar variëteiten Mevr. N Horsten-Ceustermans
Alle dashond langhaar variëteiten  Mevr. M.A. Kolk-van Beek
Dashond ruwhaar Mevr. C. Gerber-Niedenzu
Dwergdashond ruwhaar, Kaninchendashond ruwhaar Mevr. E.J. Weijenborg-Weggemans

Naast de officiële keuring is er nog een Kampioenenparade, een koppelklas en een Junior Handling. In de Kampioenenparade kunt u alle teckels zien die in 2016 definitief Nederlands kampioen zijn geworden. Zij krijgen van de Teckelclub een legpenning aangeboden. In de koppelklas kunnen twee honden van dezelfde variëteit en eigenaar meedoen die een mooi koppel vormen en ten slotte kunnen kinderen tijdens de Junior Handling laten zien hoe goed zij een teckel kunnen showen. Bij de Junior Handling komt de bronzen wisseltrofee weer heel even terug. Een jaar lang mocht Victor Endenburg de trotse bezitter zijn en als een goed huisvader voor dit pronkstuk zorgen. De bronzen wisseltrofee werd ontworpen en geschonken door de heer Hugo Stempher en draagt de toepasselijke naam ‘Kameraadjes’. Wat zou het toch super zijn om de groep junior handlers te laten groeien de komende tijd. Nog leuker zou het zijn als de groep ‘en masse’ meedoet met de Junior Handling van de WUT volgend jaar, 2018, tijdens de World Dog Show in Amsterdam. Al met al genoeg te doen en te zien op deze gevarieerde ‘Kampioensclubmatch’ dag!

Zelfs als u niet ingeschreven heeft is de Kampioenschapsclubmatch zeker de moeite waard om een (gratis) kijkje te nemen. Het is een interessante en gezellige dag voor iedereen die van teckels houdt. U bent dan ook van harte welkom, met of zonder uw teckel. De clubmatch is op donderdag 25 mei 2017 in het Olympic Sport- en Evenementencentrum, Nieuweweg 203 te 6603 BA Wijchen. De hal is om 8.30 uur geopend en de keuringen starten om 10.00 uur.

Graag tot ziens op dit belangrijke en gezellige teckel evenement!

Namens de evenementencommissie,

Geert Embregts